О нама

На пола пута од Лазаревца према Аранђеловцу,налази се Барошевац,место познато по басенима Површинских копова руде лигнита.

Основна школа „Милорад Лабудовић Лабуд“ Барошевац организује васпитно-образовни рад са ученицима настањеним у МЗ Барошевац, Бистрица и Стрмово. У Барошевцу је матична осморазредна школа, док су издвојена одељења четвороразредне .

Матична школа се налази у центру села, удаљена је око 600 метара од главног пута. Школске 2014/15.године уселили смо се у нову школску зграду. Камен темељац је постављен још 1998.године и најзад после 16 година ученици матичне школе крећу са наставом у новим учионицама. Нова школска зграда обухвата површину од 1600 м 2 са савременим кабинетима за наставу и библиотеком од 8000 књига. На првом спрату бораве ученици млађих разреда а у једној учионици се реализује припремни предшколски програм.
На другом спрату нове школске зграде су четири учионице за старије разреде и канцеларије
(директор,педагог,секретар и шеф рачуноводства). На другом спрату је библиотека школе сагалеријом. Поред библиотеке је информатички кабинет опремљен за извођење наставе информатике. На трећем спрату је школска архива и две учионице са мултимедијалном опремом. Школа је опремљена спољашњим и унутрашњим видео надзором.

Школско двориште је ограђено, уређено па у оквиру њега се налази тзв.стара школа.

Издвојена одељења Бистрица и Стрмово поседују модерно опремљене и реновиране школске зграде које су пријатно место за учење и рад учитељица и ученика.

У јуну 2012.године зтапочета је изградња модерне спортске хале од фероцементних блокова уз објекат школе површине преко 800 м 2 . Објекат је специфичан по томе што спада у категорију објеката са обновљивим изворима енергије. Спортска хала плени изгледом, модерним дизајном и функционалношћу. Спортска хала је почела са употребом иако нису потребне дозволе још пристигле.